Sposób przyrządzenia

1. Pierś  kurczaka umyj i osusz, zamarynuj na 30 minut w oliwie, rozmarynie, papryce i soku z cytryny.

2. Po marynowaniu, natnij kieszonki.Przygotuj farsz: szpinak dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym lub w suszarce do sałaty.

3. Duże liście szpinaku pokrój na mniejsze części, zblanszuj, dodaj gałkę.

4. Pierś nadziej szpinakiem, połóż do naczynia żaroodpornego/formy/na folię  piecz w piekarniku 180 stopni 35-45 minut.

Składniki
  • duża pierś z kurczaka
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka rafinowanej oliwy z oliwek
  • pieprz
  • papryka słodka - dwie szczypty
  • rozmaryn-łyżeczka
  • 100g szpinaku
  • gałka muszkatołowa