• Kategoria : Słodycze
  • Koszt : średni
  • Trudność : średni
  • Czas : do 30 min
Sposób przyrządzenia

Kaszę i płatki podsmażyć na patelni, wystudzić i zmiksować na mąkę. Zagotować mleko i dodać mąkę, dodać 2 łyżki cukru i sól. Gotować 10-12 minut, mieszać aż uzyskamy konsystencję budyniu. Foremki posmarować olejem i wyłożyć masę. Deser jest gotowy po 20 minutach  lub po schłodzeniu. W miedzy czasie maliny pognieść widelcem , dodać cukier i gotować około 10 minut. Jeżeli nie chcemy pestek przetrzeć przez sito. Deser wyłożyć na talerz i polać musem malinowym. Ozdobić malinami,migdałami i listkiem mięty. Smacznego.

Składniki
  • 3/4 szkl kaszy jaglanej
  • 2
  • 5 szkl mleka migdałowego
  • 1/3 szkl płatków migdałowych
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 250 g malin
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli