Kaszę i płatki podsmażyć na patelni, wystudzić i zmiksować na mąkę. Zagotować mleko i dodać mąkę, dodać 2 łyżki cukru i sól. Gotować 10-12 minut, mieszać aż uzyskamy konsystencję budyniu. Foremki posmarować olejem i wyłożyć masę. Deser jest gotowy po 20 minutach lub po schłodzeniu. W miedzy czasie maliny pognieść widelcem , dodać cukier i gotować około 10 minut. Jeżeli nie chcemy pestek przetrzeć przez sito. Deser wyłożyć na talerz i polać musem malinowym. Ozdobić malinami,migdałami i listkiem mięty. Smacznego.
- 3/4 szkl kaszy jaglanej
- 2
- 5 szkl mleka migdałowego
- 1/3 szkl płatków migdałowych
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 250 g malin
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli