• Kategoria : Słodycze
  • Koszt : drogi
  • Trudność : trudny
  • Czas : do 30 min
Sposób przyrządzenia

1. Miód rozpuść. Posiekane orzechy, płatki owsiane, słonecznik i siemię wymieszać w dużej misce. 
2. Dodać rozpuszczony miód i bardzo dokładnie wymieszać.
3. Blaszkę (keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej gotową masę. Za pomocą łyżki mocno ubić w dno blaszki. Wstawić do lodówki na około godzinę. 
4. Po tym czasie wyjąć i pokroić na batoniki.

Składniki
  • 300 g posiekanej mieszanki orzechowej (np. orzechy włoskie
  • laskowe
  • migdały
  • pistacje
  • nerkowce)
  • 100 g płatków owsianych/żytnich/jęczmiennych
  • 50 g pestek słonecznika/dyni
  • 50 g siemienia lnianego
  • ok.300 g miodu rzepakowego