1.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w nie za dużą kostkę. Do
garnka wlać wodę, wsypać cynamon i dodać miód.
2.
Gotować od czasu do czasu mieszając dopóki woda nie odparuje.
3.
Jabłka odstawić do całkowitego wystygnięcia.
4.
Komosę gotować w wodzie z dodatkiem cukru przez około 15 minut.
5.
Odcedzić komosę i również odstawić do wystygnięcia.
6. Ekspandowany owies wymieszać z cynamonem.
7. W wysokich szklankach lub kielichach deserowych wykładać warstwy: jogurt, owies, jabłka, komosa, jogurt i owies.
- 2 duże jabłka
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka wanilii naturalnej
- 3/4 szklanki wody
- 1/4 szklanki komosy ryżowej czerwonej
- 1 łyżeczka miodu naturalnego
- 1/2 szklanki ekspandowanego owsa
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 szklanka jogurtu naturalnego lub 1 sz