Sposób przyrządzenia

1.   Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w nie za dużą kostkę. Do garnka wlać wodę, wsypać cynamon i dodać miód.

2.   Gotować od czasu do czasu mieszając dopóki woda nie odparuje.

3.   Jabłka odstawić do całkowitego wystygnięcia.

4.   Komosę gotować w wodzie z dodatkiem cukru przez około 15 minut.

5.   Odcedzić komosę i również odstawić do wystygnięcia.

6.   Ekspandowany owies wymieszać z cynamonem.

7.   W wysokich szklankach lub kielichach deserowych wykładać warstwy: jogurt, owies, jabłka, komosa, jogurt i owies.

Składniki
  • 2 duże jabłka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka wanilii naturalnej
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki komosy ryżowej czerwonej
  • 1 łyżeczka miodu naturalnego
  • 1/2 szklanki ekspandowanego owsa
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego lub 1 sz