Sałatka z parmezanem i orzechami

Jesień obfituje także w orzechy. Czy wiesz, że możesz je wykorzystać także do sałatki?

 

Składniki:

kilka rodzajów sałat – może być np. lodowa, rukola i roszponka

100 g. parmezanu

1 szklanka oliwy

½ szklanki octu balsamicznego

½ szklanki orzechów włoskich

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Na połowie szklanki oliwy zarumienić orzechy i ostudzić, a następnie połączyć z resztą oliwy, octu balsamicznego, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem oblać sałatkę, następnie posypać startym na tarce o grubych oczkach parmezanem.

 

Smacznego!

Strona przechowuje oraz uzyskuje dostęp do informacji już przechowywanej w urządzeniu użytkownika wykorzystując mechanizm plików Cookies. Akceptacja lub brak zgodny na wykorzystywanie plików Cookies odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj

Nie pokazuj więcej tego komunikatu
loading