Żywienie

Przysmaki „bez jajek”

Gotowanie bez jajek nie musi być monotonne lub trudne. Okazuje się, że przepisy, w których nie wykorzystuje się tego produktu, są naprawdę smaczne! Dodatkowo, wprowadzą trochę „kulinarnej” nowości do Waszej…

Jak gotować i piec bez użycia jajek?

Smażone, sadzone, gotowane,…. – możliwości podania i wykorzystania jajek w kuchni jest mnóstwo. Mówi się nawet, że jajko to sztandarowy produkt polskiej kuchni. Aż trudno wyobrazić sobie sytuację, w której…

„Resztkowe” przepisy dla każdego

Marnowanie jedzenia to ogromny problem nie tylko na świecie, ale i w naszych własnych gospodarstwach domowych. Często w naszych lodówce przechowujemy resztki produktów spożywczych, które nie zostały zjedzone. Najprawdopodobniej grozi…

Jak nie marnować żywności?

Marnowanie jedzenia to problem wręcz globalny! Na świecie wyrzuca się 1,3 mld ton jedzenia, co stanowi 1/3 całości produkowanej żywności. Ta liczba przeraża, a jednak w codziennym życiu nawet nie…

3 przepisy obiadowe, obfitujące w witaminę D

Wyjaśnialiśmy ostatnio zasadność suplementacji dzieci witaminą D w zależności od pory roku lub sytuacji. Przyjmowanie suplementu jest faktycznie wyjściem szybkim i wygodnym. Jedna mała tabletka i problem z głowy. A…

Czy naprawdę warto suplementować witaminę D u dzieci?

Witamina D stała się ostatnimi czasy bardzo popularna. Przypisuje się jej pozytywne działanie na właściwie „wszystko”. Wszędzie słyszy się też, że należy ją suplementować u dzieci, ale i u dorosłych,…

Strona 5 z 34