Żywienie

Źródła wapnia i witaminy D

Według badań Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu Matki i Dziecka przewlekłe niedobory wapnia występują w diecie 51% dzieci, natomiast przewlekłe niedobory witaminy D – w diecie 99% dzieci w…

Fakty na temat jedzenia warzyw i owoców

Warzywa i owoce są niezwykle istotnym elementem codziennej, zbilansowanej diety całej rodziny. Dostarczają niezbędnych witamin i składników mineralnych, a także błonnika pokarmowego i węglowodanów. Czym szybciej wprowadzimy je do menu…

Woda – niezbędny składnik zdrowego organizmu

Czysta woda źródlana jest polecana przez dietetyków jako najlepszy sposób na nawodnienie i oczyszczenie organizmu z toksyn. Na co dzień nie zastanawiamy się nad tym, co pijemy, często sięgając po…

Patrz, co kupujesz!

Sama wzmianka o obecności substancji dodatkowych w żywności często budzi negatywne skojarzenia. Czy można ich uniknąć? Czy nam szkodzą? A może wręcz przeciwnie? Z jednej strony konsumenci chętniej kupują produkty…

Co warto wiedzieć o słodyczach

Wszyscy wiemy, że słodycze w nadmiarze szkodzą, jednak w pochmurną zimową pogodę czasem mamy ochotę rozweselić się przy kawałku pysznego ciasta czy kostce czekolady. I nie ma w tym nic…

Tłusty czwartek - na ile pączków możesz sobie pozwolić?

Ile można zjeść pączków jednego dnia, aby sobie nie zaszkodzić? – Nawet 4 sztuki – uspakaja Agnieszka Sienkiewicz, diet coach Programu W 90 DNI do EKO - Oczywiście nie jest…

Strona 32 z 34